MOD ØST

MOD ØST

PM i Canada??

dagbogPosted by Per Mouritsen Mon, August 16, 2010 05:27:50

g vil til og til ro.

15. aug. 22:10

Jeg er i Canada… Jahh… det var ikke li’ med i planen, men nu har jeg jo heller aldrig været en person der følger planer, så et eller andet sted er det vel ikke nogen overraskelse. Vi har indlogeret os på Motel 6, som er en af de billigere kæder af moteller i Nordamerika. De sidste par dage har vi ellers camperet først på en landlig lav budget campingplads, hvor det kun var unge folk i telte, der tilbragte natten, og i går var vi de eneste der sov i telt på campingpladsen. Resten af campisterne var pensionister, så de virkede lidt betænkelige over at få os som naboer.

Der er blevet tilbagelagt en del kilometer allerede, og man må sige, at bilen kører upåklagelig. Turen har gået fra Boston gennem New Hampshire, hvor vi var inde i et naturreservat kaldet ”White Mountain”. Det var selvfølgelig i weekenden, så vejene var fyldte med amerikanske familier, der var på udflugt og motorcyklister, som var ude og lufte kværnen. Vi valgte også at spise frokost på en sand amerikansk ”dinner”. Mange af de små byer vi kom forbi virkede som store versioner af Barbie og Ken dukkehuse. Det blev lidt noget andet der vi nåede til Vermont… haha – Der kan man snakke om at komme ud på landet. Når først man begynder at reklamere med ”Cow Wash” så er man kommet ud hvor kragerne vender.

Fra Vermont gik turen i dag nordpå ind i Canada, hvor de lukkede os ind, og videre kørte vi til Montreal, som mest af alt overraskede mig med dens faldefærdige betonbygninger i midtbyen, som mest af alt lignede noget man ville se støde på i Østeuropa. Udover det er der en underjordisk bydel, som er over 30 km. lang. Det meste af det er indkøbscentre, men det er stadig en underlig fornemmelse at gå rundt. Selve byen var fuldstændig død, da vi ankom, men begyndte at live op først på eftermiddagen.

Selve campinglivet har været præget af en søgen efter en pumpe til at pumpe vores luftmadrasser op og husholdningssprit. Den første luftpumpe vi købte gik i stykker efter 10 sek. brug. Det resulterede i at Henrik og jeg valgte at sove uden liggeunderlag, mens Ole brugte en halv time på at puste sit op. Næste nat fik vi campingfatter til at hjælpe os, så han startede en kompressor op for os. Hvad angår husholdningssprit har vi investeret i en flaske lampeolie, og selvom det ikke har en nær så intens varme, så går det.

Maden har til tider været en ubeskrivelig sanseoplevelse. Især havde vi en dag i Boston, hvor vi ikke havde fået noget at spise hele dagen, og ved en 4-tiden, da vi ville videre ud af byen tog vi li’ på all you can eat buffet. Kroppen var allerede i sukker underskud og blev nu bombarderet af en umenneskelig mængde sukker, protein og fedt. Man kunne li’ så godt ha’ taget stoffer. Det skal også li’ siges at gennemsnitsstørrelsen på kunderne heller ikke var så’en og kimse af.

Ellers synes jeg at vi har haft lige lovlig travlt nok… der er ikke blevet slappet så meget af endnu, men det kommer nok. Jeg er også ved at få dannet mig en aversion mod alle deres kæmpe indkøbscentre her. For de er til tider fuldstændig umulige at finde de rigtige ting i, og i sidste ende ender det bare med at man bruger alt for lang tid på at falde i staver over alle de andre ting de har.

Nå. Jeg vil til og ligge hovedet tilbage på puden og slappe lidt af mens, jeg ser noget film. Jeg skriver nok videre i næste reklame pause, hvis jeg kommer i tanke om noget jeg mangler at få skrevet ned. Der er selvfølgelig sket meget mere end det jeg har skrevet, men trænger lige til en pause.

  • Comments(1)//rejse2008.permouritsen.dk/#post79