MOD ØST

MOD ØST

Fremme ved østkysten

dagbogPosted by Per Mouritsen Wed, September 29, 2010 01:06:18

d. 28. sept. 17:20

Vi er fremme ved østkysten. Daytona Beach, og vi har været så heldig at ramme stedet, mens der er en tropisk storm, som plager Florida… så der er ikke så meget at lave. Siden sidst har vi været i det sydlige New Mexico gennem Texas, Louisiana, Alabama, Mississippi og nu Florida.

I det sydlige New Mexico brugte vi to dage. En dag blev brugt på at køre til Roswell, hvor vi gik rundt på deres UFO museum, og den anden dag brugte vi i Carlsbad Caverns, som er en gigantisk drypstenshule, som er kendt for at have op mod 500.000 flagermus i oktober måned. Så vi blev der til om aftenen, så vi kunne se dem flyve ud af grotten.

Vi kørte hele natten mod Dallas, da vi havde en plan om at komme ind og se amerikansk fodbold. Sidst på natten gjorde vi holdt på en rasteplads udenfor Dallas, og vi et par timers søvn inden vi kørte den sidste time til campingpladsen. Vi kom tidligt, så de havde ikke plads til os endnu, så vi aftalte, at vi ville kigge ind efter kampen. Selvom klokken ikke var meget over 9 om morgenen, havde folk været i gang i noget tid. Der var vildt god stemning. En folkefest var i gang, hvor folk drak øl, grillede steaks og hørte musik. Flere kastede med bold, og mange havde også slæbt store fjernsyn med. Ole og jeg mente at det var nok ikke alle der ville ind og se kampen, men at mange sikkert bare ville blive udenfor stadionet og feste der. Vi fik de billigste billetter man kunne få. Så vi stod op hele kampen, og for at få nogle gode pladser skulle vi være på stadionet næsten 2 timer før kampen gik i gang. Men det gjorde bestemt ikke noget, for der var rigelig med underholdning. Jeg har aldrig været til så stort et show/sportsbegivenhed. Der var bestemt ikke sparet på noget, og selvom Dallas tabte, og selvom vi havde nogle være Texas Rednecks omkring os, gjorde det bare hele oplevelsen så meget bedre. Fyrværkeri og cheerleaders gør heller ikke stemningen dårligere.

Da vi kom tilbage til campingpladsen faldt vi i snak med 2 gutter fra Iowa, som var på roadtrip. De havde selv været inde og se kampen, vi spillede lidt bold med dem, og lærte mere om hvordan man kan holde og kaste bolden.

Dagen efter skete der ikke så meget. Vi var faldet for campingpladsens faciliteter og var stadig trætte efter nattekørslen fra dagen før, så det eneste vi fik gjort var at tage ind til downtown Dallas og så, hvor JFK blev skudt. Ellers slappede vi bare af i poolen, og lavede svenskpølseret om aftenen. Fik is og slik, og så A-team.

Herefter var Austin på vores liste, fordi vi har en fælles ven der nemlig Jennifer, som vi mødte i Egypten, og vi løb ind i hende igen i Thailand. Vi blev i Austin i 3 dage. En af dagene var vi i San Antonio og se ”The Alamo” og få en fornemmelse for byen. Den anden aften var vi ude og spise på restaurant hvor jeg fik en 3 retters menu, som jeg ikke kunne spise op. Alt for fuld af mad drog vi i byen, men ingen af os kunne drikke mere end en øl pga. den gode mad, så selve byturen blev først næste nat, hvor vi endte til fest på ”The black sheep”, hvor de havde ”White trash trailer beers special”, så vi kunne købe halvliters dåseøl for 1 $. Senere på aftenen fik jeg en donut med jalapeño glasur, canadisk bacon og roquefort. Det skal prøves.

Jennifer deler lejlighed med 2 veninder. Hun betaler 400 $ om måneden, og der er pool tilknyttet til lejlighedskomplekset, som er primært til studerende. Derudover er der grill ved poolen, som man kan bruge. Der er et kæmpe klubhus/fællesrum med nyt poolbord retro spillemaskiner og flippermaskiner, bordfodbold og sidst men ikke mindst en flot sofastue med pejs. Hvis jeg havde studeret i Austin, ville jeg være blevet til evighedsstudent.

2 dage i New Orleans fulgte herefter, hvor de har en gade med barer der er Jomfru Anegade gange 10. Vi havde dog ikke mod eller lyst til at gå fuldkommen bananas med de andre, så vi observerede bare, men man kunne sagtens bare festeløs i New Orleans i en uge eller to uden problemer.

Efter en dag eller to ”on the road” og uden de helt vilde oplevelser er vi nu ved Daytona Beach. Højdepunktet i de seneste par dage må være, at teltet har vist sit værd igen, og holdt os tørre trods meget tung nedbør. Og så smadrede jeg Ole i minigolf i dag. En herlig måde at starte dagen på efter trangia morgenmad og en kop kaffe.

Florida har ikke givet os de bedste betingelser for at nyde denne stat. Der er nemlig et voldsomt uvejr i gang og på vej. Der er udstedt tornadofare og nogle kommuner har de fået op mod 160 mm. nedbør bare i dag. Så selv heroppe er der alarmberedskab klar, hvis vandet går over des bredere. Vi er selvfølgelig helt nede til stranden. Nåhh ikke mere nu, vi vil ud og ha’ en gang aftensmad.

  • Comments(0)//rejse2008.permouritsen.dk/#post87